друкувати


Юристи-науковці з цілої України з’їхались до Івано-Франківська поговорити про корпоративні права

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2011-09-23 02:40:43

Проблемам охорони прав суб’єктів корпоративних правовідносин присвячено міжнародну науково-практичну конференцію, яка стартувала сьогодні на базі Юридичного інституту Прикарпатського національного університету ім. В.Стефаника.

Для участі у вказаному заході воістину загальнодержавного масштабну до Івано-Франківську з’їхалися провідні науковці, які представляють усі без виключення наукові цивілістичні школи права України, в тому числі такі визнані у світі, як Київська, Харківська, Одеська та Донецька.

Учасників конференції привітали заступник директора Науково-дослідного інституту приватного права і підприємництва Національної академії правових наук України Микола Галянтич, ректор Прикарпатського національного університету Богдан Остафійчук, директор Юридичного інституту ПНУ Валентина Васильєва.

«Сьогодні в інституті святковий день, - зазначила у вітальному слові пані Васильєва, - він відзначається таким зорепадом вчених вузької юридичної спеціалізації. На сьогодні у нас представлені всі цивілістичні наукові школи – усі регіони. Мені приємно, що саме Прикарпаття зібрало сьогодні всіх науковців, які займаються питаннями цивілістики і приватного корпоративного права».

В ході конференції планується розглянути такі актуальні в контексті розвитку підприємництва питання, як: питання захисту інтересів акціонерів при укладенні значних правочинів, охорони корпоративних прав держави, цивільної правоздатності корпорацій, змісту правовідносин між приватним підприємством та його засновником та інших.

Автор: Сергій БІЛИЙ