друкувати


Відбулося засідання оргкомітету фестивалю "Покутські джерела"

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2011-09-23 04:15:28

У четвер, 22 вересня 2011 року, о 11.00 годині в залі засідань Коломийської райдержадміністрації відбулося засідання оргкомітету по проведенню IV обласного відкритого покутського фестивалю аматорського мистецтва «Покутські джерела».

Очолили оргкомітет голова Коломийської районної державної адміністрації Михайло Негрич, начальник управління культури обласної державної адміністрації Володивир Федорак, міський голова Ігор Слюзар.

На засідані були присутні начальники відділів культури Снятинського, Городенківського, Тлумацького, Тисменицького та Коломийського районів. Фестивальну естафету з Тлумача прийняв голова райдержадміністрації Михайло Негрич. Наступного року фестиваль відбудеться в Тисмениці.

Завданням фестивалю є відродження, збереження, популяризація та подальший розвиток кращих зразків покутської автентичної народної творчості, сучасного мистецтва, посилення впливу традиційного народного мистецтва на духовне та естетичне збагачення українського народу; залучення до творчої діяльності обдарованої молоді; створення умов для більш повного розкриття творчих особистостей у різних жанрах аматорського мистецтва, у відкритті нових імен та популяризації їх творчості; сприяння авторам у створенні нових творів, популяризації їх на теренах Покутського краю та за його межами; взаємообмін між районами та збагачення культурно-мистецьких традицій Покуття.

На фестивалі будуть представлені аматорські художні колективи покутських районів Івано-Франківщини: Снятинського, Городенківського, Тлумацького, Коломийського та Тисменицького, - та колективи з інших районів.

У рамках фестивалю буде проводитися прослуховування та перегляд колективів, окремих виконавців за такими номінаціями:

- вокально-хоровий жанр (хори, ансамблі, дуети, тріо, квартети, солісти);

- музичний жанр (оркестри, вокально-інструментальні ансамблі);

- хореографічний жанр (колективи народного та естрадного танцю);

- фольклорно-етнографічні колективи;

- майстри народної творчості та народні умільці.

Обов’язковим для всіх учасників творчих колективів стане виконання народної пісні, мелодії, танцю та наявність народного автентичного одягу того регіону, який колектив представляє. Протягом фестивального дня проходитиме виставка майстрів декоративно-ужиткового мистецтва.

Джерело: Прес-служба Коломийської РДА