друкувати


Івано-франківцям з особливими потребами прочитають лекції з невідкладної медичної допомоги

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2011-09-23 11:00:20

Життя – штука не проста. Ніколи не знаєш, де на тебе чигає небезпека. А як тут бути людям, хто волею долі чи випадку позбавлений можливості радіти повсякденному життю на рівні з іншими?

Саме на таких людей розрахований новий проект Івано-Франківської обласної структури ГО «Молода Просвіта», який впроваджується спільно з обласною організацією УТОГ за сприяння Норвезького гельсінкського комітету в рамках проекту Української гельсінкської спілки з прав людини. Проект передбачає проведення циклу лекцій для людей з вадами слуху, мови та опорно-рухового апарату на тему надання невідкладної медичної допомоги. Лекції читатимуться професійними лікарями і відбуватимуться з сурдоперекладом.

«Завданням проекту, - розповідає керівник обласної організації «Молодої Просвіти» Євгенія Бардяк, - є проведення заходів, спрямованих на безперешкодний доступ людей із певними видами інвалідності до невідкладної медичної допомоги та отримання навичок надання цієї допомоги. Адже, коли погукати на порятунок немає можливості і кожна секунда важлива, зволікання може коштувати чийогось життя».

Крім власне лекцій, Кожен отримає також тематичний ліфлет і роз’яснення правил виклику екстреної служби за допомогою СМС-повідомлення.

Автор: Сергій БІЛИЙ