друкувати


Чиновники звітувались перед народом… без народу

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2011-09-21 03:27:06

Чиновників Івано-Франківського міськвиконкому піддали публічному «аутодафе». Йдеться про публічний звіт керівників управлінь та відділів виконавчого комітету, який ті змушені були давати на широкий загал відповідно до рішення Івано-Франківської міської ради.

Для того, щоб чиновницьке каяття почули якомога більше тих, для кого власне ці люди працюють, і з чиїх податків отримують заробітну платню, звітування мало відбуватись на Вічевому майдані обласного центру у вигляді розширеного засідання профільної депутатської комісії.

Як повідомила депутат міської ради Оксана Савчук, вибір саме такої форми звітування пов'язаний насамперед з численними зверненнями до депутатського корпусу, що надходять від громадян, у яких накопичилось чимало запитань до того чи іншого чиновника виконавчої влади.

Першими «жертвами» депутатського нововведення стали керівники підрозділів гуманітарної сфери: начальники управління освіти і науки Наталія Микула, культури – Мирослав Петрик; сім’ї, молоді та гендерної політики – Володимир Соловйов, керівники міського комітету фізкультури і спорту Віталій Матешко, служби у справах дітей – Зоя Сливка та міського центру соціальних служб для молоді Леся Дикун. Слід зазначити, що кожному з них було, що сказати: якщо не про ті чи інші конкретні досягнення та проблеми, то принаймні про освоєння виділених коштів.

За словами заступника Івано-Франківського міського голови Михайла Вереса, саме гуманітарна сфера і особливо освіта були обрані першими, тому що це сфера, де задіяно найбільше людей, а відтак і проблем, які потребують нагального вирішення, в ній значно більше.

Втім, не зважаючи на анонсовану публічність, «масовки» не вийшло. Не відомо, чи то навмисне, чи то не подумавши, а організатори «аутодафе» призначили свій масовий захід на 11.00 години у вівторок – в самий розпал робочого дня і робочого тижня, тож слухати керівників управлінь та відділів МВК довелося їх же підлеглим. Тому навіщо було переносити звіт з робочих кабінетів на Майдан і відривати службовців від виконання обов’язків (бо ж яка робота після звіту? Пора і на каву) так і залишилось незрозумілим.

Автор: Сергій БІЛИЙ