друкувати


Звернення Коломийської міської ради

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2011-09-21 03:04:41

Президентові України
Вікторові Януковичу

Генеральному прокурору
Вікторові Пшонці

Голові Вищого адміністративного суду України
Олександру Пасенюку

ЗВЕРНЕННЯ

Ми, депутати Коломийської міської ради, обурені рішенням Вищого адміністративного суду, який залишив у силі рішення Донецького окружного адміністративного та Донецького апеляційного адміністративного судів про визнання незаконними Указів Президента України Віктора Ющенка про присвоєння Степанові Бандері та Романові Шухевичу звань Героїв України.

Цим рішенням суди продемонстрували українському народові своє справжнє ставлення до української історії, її героїчних сторінок та постатей, що поклали своє життя на вівтар свободи і незалежності України.

Важаємо рішення Вищого адміністративного суду України зумисне спланованим заходом, ганебним "подарунком" українському народові та всім поколінням борців за волю і незалежність України напередодні 20–ї річниці Незалежності України.

Цим актом нині діючий режим лише підтвердив, що він є маріонеткою в руках Москви, а вищі державні інституції – тільки московською окупаційною адміністрацією, адже тільки окупанти можуть дозволити собі боротися з національними героями та зневажати борців за незалежність.

Незважаючи на всі такі рішення Степан Бандера та Роман Шухевич визнані народними національними героями де – факто і навіть не потребують узаконення цього Статусу офіційно. Навпаки, цього більше повинна потребувати діюча влада, аби мати честь називатися українською владою.

Висловлюючи позицію громади міста, ми, депутати Коломийської міської ради звертаємось до Президента України Віктора Януковича та Генерального прокурора України Віктора Пшонки з вимогою зупинити судове свавілля в державі, не допустити антизаконних дій і маніпуляцій над героїчною історією боротьби за волю і незалежність України та постатями, якими мала б за честь гордитись кожна нація.

Ми переконані, що відверта українофобська політика, результатом якої стають такі судові рішення, викликає масовий спротив українців, для яких національні герої залишаються героями всупереч будь яким рішенням влади та судовим вирокам.

Владний режим, який дозволяє собі глумління над національними цінностями і святинями, нічого, крім ганьби, в оцінках історії і часу для себе не залишить.

Прийнято на десятій сесії Коломийської міської ради 15 вересня 2011 року