друкувати


Афганці не дійшли до Євросоюзу

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2011-09-21 09:00:20

Поблизу українсько-словацького кордону, що на Закарпатті правоохоронцями відділу прикордонної служби «Паладь - Комарівці» Чопського загону затримано групу незаконних мігрантів з числа громадян Афганістану.

Близько опівночі, 20 вересня цього року на відділ прикордонної служби «Паладь - Комарівці» надійшла інформації, щодо можливого порушення державного кордону групою незаконних мігрантів. Не гаючи часу охоронцями кордону було прийнято рішення направити в заданий район групу реагування та проінформувати своїх словацьких колег. В ході реалізації оперативної інформації та здійснення пошуку на місцевості правоохоронцями, на відстані 100 метрів від лінії державного кордону було виявлено та затримано трьох невідомих осіб, які на момент затримання мали при собі довідки звернення до суду про надання статусу біженця в місті Одеса. Як пізніше вдалося з’ясувати затриманими виявилися вихідці з Республіки Афганістан, що мали намір перетнути українсько-словацький кордон з метою працевлаштування в одній із країн Євросоюзу.

Даних громадян затримано та притягнуто до адміністративної відповідальності згідно статті 204-2 Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Наразі чоловіки знаходяться в ізоляторі тимчасового тримання Чопського прикордонного загону, подальшу долю яких вирішуватиме суд.

Автор: Сергій БРОВКО, начальник прес-служби Чопського прикордонного загону