друкувати


На колегії ОДА Анушкевичусу дісталося за «Теплокомуненерго»

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2011-09-20 03:15:04

За погану підготовку до опалювального сезону міського голову Віктора Анушкевичуса жорстко розкритикували на останній колегії ОДА. Як відомо, івано-франківське «Теплокомуненерго» нині винне 130 мільйонів гривень за спожитий газ. Очікується, що більшу частину цих грошей спише уряд або виділить на їх погашення дотації. Однак і після цих заходів у місті залишається 25 мільйонів додаткових боргів.

Міський голова каже: єдиний вихід погасити зобов’язання — взяти пільговий кредит у державного банку чи укласти договір про реструктуризацію боргів з НАК «Нафтогаз».

Натомість Михайло Вишиванюк заявив, що мер не був достатньо активним аби вирішити проблему завчасно. Анушкевичус у відповідь запропонував віддати «Теплокомуненерго» у державну власність.

Губернатор від такої пропозиції не розгубився. Зміна власника «Теплокомуненерго», на його думку, може бути чи не єдиним правильним рішенням. Однак для вивчення такої пропозиції потрібен час. Нині ж, каже Михайло Вишиванюк, потрібно терміново вирішувати питання про поставки газу безпосередньо у Кабміні.

На колегії ОДА розглянули також стан підготовки до зими в усіх районах області. Там, за твердженням профільного комунального заступника губернатора, проблем з опаленням будинків, освітніх, медичних і культурних закладів, не буде.

Джерело: Радіо «Західний полюс»