друкувати


В Івано-Франківську продавали книги заради порятунку життя дитини

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2011-09-20 05:00:26

Книга – унікальний винахід людства. Книзі люди завжди довіряють свої найпотаємніші мрії та бажання і в книзі шукають розраду у скруті та підтримку у справах. А члени Івано-Франківської міської організації ВО «Свобода», крім того, доводили сьогодні, що книга ще й може врятувати в разі потреби життя людини.

Організований ними благодійний книжковий ярмарок, що відбувся сьогодні на Вічевому майдані обласного центру, має на меті зібрати кошти для лікування чотирирічного тяжкохворого Тарасика Грабчука.

Як повідомив один з організаторів акції – депутат Івано-Франківської обласної ради Сергій Адамович – на заклик міських «свободівців» принести свої книги для продажу на ярмарку відгукнулось чимало івано-франківців. Відтак, фонд ярмарку склав більш як 700 книжок. Дехто доносив літературу ще й сьогодні, а багато хто вже з самого ранку чатував на початок продажу, щоб внести свою посильну лепту у порятунок хлопчика.

«Чимало людей, – розповідає учасниця заходу журналіст обласного телебачення «Галичина» Галина Філіппова, – давали суми, значно вищі, ніж вартість книжки і казали, що здачі не треба, а дехто, хто не знайшов собі нічого по душі, попросту кидав гроші у скриньку».

Зі слів пана Адамовича, не виключено, що сьогодні вдасться продати не всі зібрані книги, проте це не біда, адже надалі в Івано-Франківську подібні акції відбутимуться ще і ще.

Автор: Сергій БІЛИЙ