друкувати


Літературні таланти юних івано-франківських лісівників підкорили Україну

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2011-09-19 05:00:57

Творчі змагання для юних природолюбів вже вп’яте організовуються лісівниками України. Конкурси творів та малюнків на тему «Людина і ліс» щороку проводять у три етапи – переможців визначають на рівні державних лісогосподарських підприємств по районах, далі серед них обирають кращих на рівні обласного управління лісового та мисливського господарства і двоє представників (автор малюнку та автор твору), що займають перші місця, беруть участь у всеукраїнському етапі.

Днями у Державному агенстві лісових ресурсів України було підведено підсумки конкурсу. Свято для школярів з різних куточків України влаштували в Галереї сучасного авторського мистецтва «ГАММА» (м. Київ). У номінаціях на «кращий малюнок» та «кращий твір» визначили трьох переможців, заохочувальними призами нагородили також роботи за 4-те місце.

Цього року почесне перше місце в номінації «на кращий твір» отримала Гарбуз Ірина, учениця Рогатинської гімназії ім. Володимира Великого. Прикарпатську школярку нагородили дипломом фіналістки, переможниці Всеукраїнського етапу творчих змагань та ноутбуком.

В рамках свята відбулося також відкриття виставки малюнків та творів юних авторів, що брали участь в завершальному етапі змагань. На свято запросили дітей-сиріт із Спеціалізованої школи-інтернат № 14 з поглибленим вивченням предметів художнього та естетичного циклу (м.Київ), учням якої подарують усі художні роботи фіналістів після завершення виставки. Майбутніх митців з будинку-інтернату також нагородили цінними призами. Після свята солодощів і екскурсії галереєю, усіх дітей запрошених на свято повезли у цікаву пізнавальну мандрівку на «Блакитному вагончику» по Маріїнському парку.

Джерело: Прес-служба ІФОУЛМГ