друкувати


В Українській Греко-Католицькій Церкві – новий єпископ

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2011-09-17 09:00:32

В Українській Греко-Католицькій Церкві – новий єпископ. Ним обрано монаха-василіянина о. Дмитра Григорака, який останні 4 роки виконував обов’язки апостольського адміністратора сусідньої Бучацької єпархії.

Він стане одним з наймолодших владик УГКЦ, адже народився 1 січня 1956 року і, до речі, в Івано-Франківську. Тут навчався в середній школі, згодом в Інституті нафти і газу, працював на різних заводах інженером-конструктором.

До монастиря Отців Василіян вступив у 1989 році. В 1992-у став священиком, його висвятив світлої пам’яті владика Софрон Дмитерко. Потім о. Дмитро Григорак служив в Івано-Франківську на Майзлях, був настоятелем монастиря в Погоні, багато років місіонував на Волині, аж поки у 2007 році був призначений адміністратором Бучацької єпархії з центром у м.Чорткові.

Саме там сьогодні (17.09) на Великій Вечірні відбудеться Чин найменування нового єпископа. А на неділю, 18 вересня, запланована урочиста хіротонія о. Дмитра Григорака. Святителем буде глава УГКЦ Блаженнійший Святослав Шевчук. Початок Служби Божої об 11-й годині у катедральному соборі Св. апостолів Петра і Павла м.Чорткова.

Джерело: Івано-Франківська ОДТРК