друкувати


У соцмережах зареєстровані близько 70% інтернет-користувачів

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2011-09-16 04:20:53

Європейська дослідницька компанія InsitesConsulting.eu підрахувала, що різними соціальними мережами в усьому світі зараз користуються більше 1 млрд осіб.

Таким чином, до соцмереж долучились більше 70% всіх інтернет-користувачів.

В Європі середня кількість соцмереж, якими користуються люди, складає 1,9 у розрахунку на одного користувача. Аналогічні показники для США і Бразилії становлять 2,1 і 3,1.

Одна сесія користувача на сайті соцмережі Facebook в середньому триває близько 37 хвилин, а в сервісі мікроблогів Twitter - 23 хвилини, стверджує Insites Consulting.

Соціальна мережа Facebook є найбільшою в світі, кількість її зареєстрованих користувачів вже перевищує 750 мільйонів осіб. Щодня Facebook відвідують близько 400 мільйонів осіб.

Аудиторія сервісу мікроблогів Twitter складає більше 200 мільйонів осіб. При цьому 100 мільйонів з них користуються сервісом щомісяця, а 50 мільйонів - щодня.

Дослідники також звернули увагу на популярність російської соціальної мережі "Вконтакті" в Східній Європі. Її аудиторія перевищила позначку в 100 мільйонів зареєстрованих користувачів.

Близько 55% користувачів з цього регіону знають про її існування, а проникнення соцмережі знаходиться на рівні 39%, стверджує Insites Consulting.

Тому, стверджують аналітики, новим соціальним медіа буде складно залучити користувачів - близько 93% висловлюють задоволення існуючими сервісами.

"Великі соціальні мережі стануть ще більше, дрібні зменшаться", - пишуть автори дослідження.

Джерело: ТСН