друкувати


Євросоюз схвалив підписання угоди про асоціацію з Україною до кінця поточного року

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2011-09-13 03:12:13

У Міністерстві закордонних справ України повідомили, що результати засідання Комітету у закордонних справах Європарламенту, яке відбулося 12 вересня у Страсбурзі, засвідчили підтримку необхідності підписання Угоди про асоціацію з Україною до кінця поточного року.

Про це сьогодні, 13 вересня, повідомив прес-секретар МЗС України Олександр Дікусаров.

Він нагадав, що в понеділок у Страсбурзі було представлено доповідь депутата Європарламенту від політичної групи Європейські консерватори і реформісти Річарда Легутко щодо рекомендацій Європейської комісії Європейській Раді та Європейській службі зовнішньої діяльності про Угоду про асоціацію між Україною та ЄС.

"Підбиваючи підсумки, слід зазначити, що засідання Комітету у закордонних справах Європарламенту та доповіді його учасників засвідчили підтримку доцільності підписання Угоди про асоціацію з Україною до кінця поточного року і відповідну політичну підтримку цього процесу з боку Європарламенту", - наголосив прес-секретар.

У МЗС вважають, що хоча під час дебатів і звучали зауваження, вони на даному етапі не знайшли підтримки більшості фракцій Європарламенту.

Як повідомлялося раніше, Євросоюз погоджувався підписати угоду про асоціацію з Україною, але частково. Ця тенденція була пов’язана зі справою Тимошенко.

Джерело: ТСН