друкувати


Черговий будівельний конфлікт у Івано-Франківську

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2011-09-13 04:00:44

Черговий будівельний конфлікт у Івано-Франківську. Мешканці сторічного будинку на Коновальця 117 незадоволені зведенням поруч багатоповерхівки. Через безперервну роботу великогабаритного колійового крану та рух вантажівок у помешканнях почала обсипатись штукатурка.

До того ж будівельники, стверджують протестуючі мешканці, не дотримуються елементарних правил роботи. Коли рили котлован, розірвали водопровід. Люди на 4 дні залишились без водопостачання. Тим часом, вода з пошкодженої труби затопила підвал.

Забудівники, тим часом, переконують, що намагаються працювати без дискомфорту для сусідів. А мешканцям будинку на Коновальця 117 вже відремонтували під’їзд та каналізаційні мережі. На черзі — укріплення фундаменту. Також будівельники обіцяють зайнятись благоустроєм двору і оновити фасад.

Люди зі своїми скаргами звернулися до влади та Архбудконтролю. В останній інстанції визнали — причиною підтоплення будинку ймовірно став пошкоджений водопровід. Акт обстеження вони відправлять місцевим комунальникам. Натомість, мешканці обіцяють: якщо забудівник не відреагує на скарги — блокуватимуть будівельний майданчик.

Джерело: Радіо «Західний полюс»