друкувати


Чи дасть котельня на Індустріальній в Івано-Франківську тепло?

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2011-09-13 11:30:21

Про котельну на вулиці Індустріальній, що в Івано-Франківську, написано і сказано багато. Здавалося б Верховний Суд України своїм цьогорічним рішенням передати право власності на вказаний об’єкт ПАТ «Прикарпаттяобленерго» поставив на цій проблемі крапку. Та, як виявилось, не все у цій справі так просто.

Як повідомив міський голова обласного центру Прикарпаття Віктор Анушкевичус, рішення суду звучить дуже цікаво: «передати котельню разом з центральними тепломережами». А це, у свою чергу, означає, що разом з підприємством до Обленерго перейшли і усі пов’язані з цими мережами проблеми, як, наприклад, теплотраса діаметром 530 міліметрів, яка проходить поблизу Меморіального скверу, і потребує, за словами мера, повної заміни. Вирішення усіх проблемних питань влетить новому власнику в суттєву «копієчку» - кількасот тисяч гривень. Звісно ж, домагаючись прийняття котельні у свою власність, керівництво ПАТ «Івано-Франківськобленерго» навряд чи розраховувало на такі додаткові витрати і бажання віддавати на ремонт мереж зайві сотні тисяч гривень не має.

Втім, на носі зима і початок опалювального сезону, а відтак, за словами В.Анушкевичуса, для вирішення питання роботи котельні і під’єднаних тепломереж було створено спеціальну робочу групу у складі представників ПАТ «Івано-Франківськобленерго», ДМП «Івано-Франківськтеплокомуненерго» та зацікавлених підрозділів Івано-Франківського міськвиконкому. За задумом, енергетики планують передати котельню разом з мережами на період опалювального сезону в оренду Теплокомуненерго. Втім остаточно вирішити це питання повинна сесія Івано-Франківської міської ради, проведення якої заплановано на 15 вересня.

Автор: Сергій БІЛИЙ