друкувати


У Лісках на Коломийщині відбувся мистецький фестиваль імені Квітки Цісик

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2011-09-12 12:00:02

Квітка Цісик — американська співачка українського походження, виконавиця українських народних і популярних пісень співала у Гентській опері (Бельгія), виконувала пісні до голлівудських фільмів, отримавши за це навіть «Оскара», і була однією з найоплачуваніших виконавиць рекламних джинглів у США. З допомогою її витонченого співу свій імідж створювали корпорації Coca-Cola, American Airlines, Sears, Safeway, Starburs. А у 1977 році Квітка Цісик за пісню у фільмі «Ти світло мого життя» отримала найвищу нагороду Американської кіноакадемії «Оскар».

Незважаючи на те, що Квітка Цісик народилася і прожила все своє життя в Америці, вона записала два україномовні альбоми, яким немає рівних в українській, легкій музиці. В 1990 році обидва диски номінували на «Греммі».

За 45 років свого життя вона кілька разів відвідала Україну. Утім, жодного концерту на своїй прабатьківщині так і не встигла дати. Але Квітка жила Україною, українська пісня була в її душі, а для запису українських альбомів вона запрошувала найвідоміших у світі музикантів.

Метою фестивалю є популяризація якісної української пісні, можливість талановитим особистостям презентувати себе, залучення обдарованої молоді до участі у проектах обласного, всеукраїнського та міжнародного рівнів.

Організаторами свята були відділ культури і туризму Коломийської районної державної адміністрації, Коршівська сільська рада, поет, ініціатор пам’ятника видатним просвітителям села Миколі Цісику, о. Івану Ісаєву, Онисиму Кочію - Ярослав Ясінський.

У конкурсній програмі взяли участь виконавці пісень з репертуару Квітки Цісик, а також українських народних популярних пісень.

Джерело: Прес-служба Коломийської РДА