друкувати


Проект "Допоможи іншому — стань приятелем!" навчає перших волонтерів

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2011-09-09 04:40:56

До проекту допомоги дітям та молоді з розумовими вадами розвитку “Допоможи іншому — стань приятелем”, який розпочався 1 серпня, вже долучилися перші волонтери. Минулої середи добровольці проекту та батьки неповносправних дітей взяли участь в ознайомчому круглому столі, під час якого обговорили спільні завдання та висловили свої зауваженя та пропозиції щодо кращої реалізації проекту.

Метою проекту “Допоможи іншому — стань приятелем” є залучення нових друзів для роботи з неповносправними дітьми. Кожна дитина-інвалід матиме свого, закріпленого саме за нею друга, разом з яким зможе цікаво і змістовоно проводити дозвілля. Як розповів директор “Карітасу”, отець-мітрат Володимир Чорній, волонтери будуть займатися з дітьми не лише в приміщенні Карітасу, але й за його межами. Вони разом ходитимуть у кіно, гулятимуть в парку, ходитимуть на екскурсії. Таке тісніше спілкування неодмінно має перерости у дружбу, якої так потребують ці діти. В програмі проекту також спільна робота у майстернях Карітасу, спільний футбольний матч, оздоровлення у літніх таборах та багато іншого.

Однак спілкування з дітьми із вадами розумового розвитку має свої нюанси та застереження, про які волонтерам будуть розповідати під час серії семінарів та тренінгів. “По закінченні тренінгів ми створимо приятельські пари, які формуватимемо за принципом подібності. -- Пояснила координатор проекту Людмила Максимюк. -- Для дитини, яка дуже любить ходити в кіно, ми підбиремо приятеля, який матиме таке ж зацікавлення.”

Присутні на круглому столі батьки неповноспарних дітей сприйняли ідею проекту дуже позитивно: “Коли дитина в своїй сімї — вона поводиться так, як звикла. Ці діти не завжди можуть контролювати свої емоції, і досить часто роблять якийсь негативний вчинок, а потім вибачаються, і кажуть, що вони цього не хотіли. І вони справді в душі дуже добрі, але потребують більшого розуміння і підтримки, ніж інші діти”, -- розповіла волонтерам пані Марія, яка виховує неповносправну дитину. Батьки зауважили, що для їхніх дітей спілкування з волонтерами буде дуже великою радістю, а для них самих — неоціненною допомогою, адже ці діти, як правило, слухають чужих людей, більше, ніж рідних батьків.

Записатися волонтером можна за тел. (0342)-77-99-89 (з 9.00 до 18.00)