друкувати


Як приборкати тіні

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2011-09-09 10:00:49

Світло і тінь – це дві протилежності, як інь і янь. Людей, насамперед творчих, завжди дивувало це поєднання. Художники, фотографи, кінематографісти завжди хотіли приборкати світло, і падаюче і відбите. Тож не дивно, що виник такий вид мистецтва, як театр тіней, де за допомогою спрямованого світла і відбитого, можна творити ціле дійство з тіней. Але починається все з основ.

В одному із мистецьких закладів Івано-Франківська відбувся майстер-клас з приборкування тіней. І діти і дорослі вчились робити кроликів, голубів, собак, дельфінів та інших тварин за допомогою лише своїх рук. На освітленому екрані іноді з’являлись чудернацькі істоти, ще страшніші за чупакабру, чи маленькі м’якенькі пухнастики.

Втім зробити це не важко й самому. Адже для цього потрібне лише спрямоване світло – можливо, навіть, звичайна настільна лампа, екран чи може біле простирадло, гарний настрій і невгамовна фантазія. І тоді на екрані не лише забігають домашні тваринки, а й залітають літаки, космічні кораблі, чи пройде цілий караван верблюдів.

Автор: Вікторія БІЛА