друкувати


Два українські ВНЗ потрапили до рейтингу QS World University Rankings

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2011-09-08 04:40:24

Вперше два українські ВНЗ пробилися до топ-аркушу міжнародного рейтингу престижності вищих навчальних закладів QS World University Rankings. Вибір проводився із 2919 ВНЗ-претендентів (всього в світі налічується 20 тисяч ВНЗ).

Точно відомо, що в підсумковий рейтинг увійшли Донецький національний університет (ДонНУ) і Національний технічний університет України "Київський політехнічний інститут" (КПІ), проте їх місця будуть оголошені 12 вересня.

За попередньою інформацією, українські ВНЗ зайняли одні з перших місць серед 18 нових установ зі Східної Європи і колишнього Радянського Союзу.

Найбільш сильні результати Донецький національний університет і Київський політехнічний інститут показали по критерію "відношення студент/викладач". Серед слабких сторін - показники критеріїв "рівень інтернаціоналізації студентства", "рівень інтернаціоналізації факультету", "індекс цитування", "репутація у працедавців" і "академічна репутація".

Регіональний директор QS по Центральній і Східній Європі С.Зайцева так прокоментувала подію: "Знаходитися серед кращих 4% університетів світу не так вже погано".

У QS також відзначили, що історична відсутність українських університетів у рейтингу більшою мірою пов'язана з відсутністю в України бажання взяти участь, а не в показнику якості, що відповідає критеріям рейтингу. "Ми зіткнулися з повною зневагою до запрошення взяти участь і надати дані", - повідомила Зайцева.

Джерело: Освітній портал