друкувати


Батьки тяжкохворого Тарасика Грабчука знову просять про допомогу

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2011-09-07 10:15:37

Все, що вважалось невідкладним і важливим відходить на другий план тоді, коли в родину приходить рак. Так коротко і змістовно охарактеризував сучасне становище своєї сім’ї Андрій Грабчук - батько чотирирічного Тарасика Грабчука.

До трьох років хлопчик був нормальною здоровою дитиною – ходив до дитсадка, грався з друзями, а його батьки будували далекоглядні плани. Перший тривожний дзвіночок продзвонив, коли хлопчику було три рочки. Дитина почала скаржитись на кволість у ніжках.

Спочатку батьки не звертали на це уваги, а коли звернулись до лікарів, жахнулися. Безсилі допомогти івано-франківські медики порадили звернутись до київської установи зі страшною назвою – Інститут раку, а там поставили убивчий діагноз діагноз – нейробластома четвертого найгіршого ступеня.

Десять місяців українські та зарубіжні онкологи билися за життя хлопчика. Тарасику довелося пройти важкий курс хіміотерапії та процедуру так званої спрощеної трансплантації кісткового мозку, коли хворому пересадили його ж стовбурні клітини.

Подальше обстеження в зарубіжних клініках показало: лікування дало свої результати і живих ракових клітин в організмі хлопчика нема, але…

Страшне слово «рецидив» постукало в двері родини наприкінці липня. Хлопчик почав скаржитись на болі у спині і проведені аналізи підтвердили найгірші припущення.
 На жаль, лікувати рецидиви, - стверджує А.Грабчук, - наші лікарі не можуть і порадили звернутись до німецьких колег.

Втім, на лікування у клініках ФРН родині Грабчуків потрібно 2-2,5 мільйони гривень (250 тисяч євро). Допомогти дитині вже зголосились чимало відомих на Прикарпатті людей.

Серед них – відома художниця і бард Зоя Слободян, директор Івано-Франківського обласного академічного музично-драматичного театру ім. І.Франка Ростислав Держипільський, ГО «Центр допомоги «Людина».

Зі слів голови центру «Людина» Наталії Чаплинської, на сьогоднішній день вже вдлося зібрати 500 тисяч гривень, проте цього ще дуже і дуже недостатньо.

Відтак, під час сьогоднішньої прес-конференції батьки хлопчика та усі наведені особистості закликали усіх небайдужих до долі хлопчика Прикарпатців надати родині Грабчуків посильну допомогу якщо не грошима, то, принаймні, інформаційно.

публікуємо платіжні реквізити для допомоги хлопчику:
Отримувач: ІФ ОД АТ «Райффайзенбанк Аваль»
МФО 336492. ЄДРПОУ 20551707
Розрахунковий рахунок 2625935367
Призначення платежу: Благодійна допомога для Грабчук Уляни В’ячеславівни для зарахування на картковий рахунок 0439210500

Координати батьків дитини:

мама Грабчук Уляна: телефон моб. 0505870957, у роумінгу - +390951055234;

батько Грабчук Андрій: телефон моб. 0504346837