друкувати


Гральний бізнес приховували під вивісками більярдних клубів

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2011-09-06 12:00:41

В одному з населених пунктів Галицького району Івано-Франківської області працівники міліції протягом однієї ночі припинили діяльність одразу двох приміщень, де незаконно надавалися послуги гри на персональних комп’ютерах в азартні ігри.

Гральний бізнес приватних підприємців провадився під вивіскою більярдних клубів, однак потрапити туди сторонній особі було справою непростою. Встановлено, що завсідники клубів знали спеціальний пароль, що давав перепустку всередину. Хай там як, оперативникам підрозділу Державної служби боротьби з економічною злочинністю УМВС в області вдалося задокументувати порушення у сфері грального бізнесу і викрити у протизаконних діях власників цих закладів. До слова, в одного з них на час проведення перевірки не було узагалі жодних документів на здійснення підприємницької діяльності. Правоохоронці знайшли лише робочий зошит адміністратора, захований у … мікрохвильовій печі. Крім того, з приміщення цього так званого більярдного клубу вилучено 16 системних блоків.

Значно більша кількість персональних комп’ютерів була задіяна у незаконному бізнесі іншого приватного підприємця. У цьому підпільному «казино» міліціонери задокументували роботу 27 комп’ютерів, через які громадяни мали доступ до азартних ігор. З приміщення вилучено півтори десятка грошових розписок, зошит з чорновими записами обліку коштів, а також понад 2 тисячі гривень, отриманих адміністратором від клієнтів.

За даними фактами у Галицькому райвідділі міліції вирішується питання про порушення щодо приватних підприємців кримінальних справ за ознаками злочинів, передбачених ч.1 статті 203-2 Кримінального кодексу України («Зайняття гральним бізнесом»).

З початку цього року за матеріалами працівників міліції на Івано-Франківщині порушено близько 30 кримінальних справ щодо осіб, які всупереч чинному законодавству здійснювали діяльність, пов’язану з наданням послуг у сфері грального бізнесу. Нагадуємо, що за зайняття гральним бізнесом передбачені штрафні санкції розміром від десяти до п’ятдесяти тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Джерело: СЗГ УМВС України в Івано-Франківській області