друкувати


Керівники лісогосподарських підприємств Прикарпаття вирішували проблемні питання

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2011-09-02 05:00:12

1 вересня в Івано-Франківському ОУЛМГ відбулася нарада директорів державних лісогосподарських підприємств за участі працівників Територіального управління Держгірпромнагляду та представників облдержадміністраці.

Володимир Криховецький, в.о. начальника управління Держгірпромнагляду в області, Сергій Кернякевич, заступник начальника, а також Михайло Ковалюк, начальник відділу розслідування нещасних випадків на виробництві, доповіли про стан охорони праці на підприємствах лісівничої галузі. Вони зазначили, що роботи підвищеної небезпеки, які ведуться у лісі, потребують особливої уваги та посиленого контролю керівниками. Спеціалісти запропонували ретельно ставитися до призначення відповідальних за охорону праці у лісгоспах та не залучати до лісозаготівельних робіт підприємства, що не дотримуються вимог визначених законодавством для створення безпечних умов праці.

З 1 липня 2011 року вступила в дію нова редакція Закону України «Про засади запобігання та протидії корупції». На нараді розглядали суперечливі випадки, які не підпадають під чіткі роз’яснення даним нормативним актом. Про стан роботи з питань запобігання та протидії корупції розповіли Володимир Ковальчук, перший заступник начальника головного управління юстиції в Івано-Франківській області, та Мирон Дмитрик спеціально уповноважений у справах корупційних правопорушень з ОДА. Щодо неоднозначних ситуацій було вирішено скласти запит та подати до роз’яснення Мінюсту України.

Загалом, спільна нарада дала можливість з’ясувати найактуальніші проблемні питання галузі, а також посприяла пошуку шляхів їх вирішення.

Джерело: Прес-служба ІФОУЛМГ