друкувати


Ігор Насалик очолив оргкомітет зі спорудження пам’ятника Роману Шухевичу

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2011-09-02 12:15:20

Калуська міська рада прийняла рішення «Про склад організаційного комітету зі спорудження пам'ятника Роману Шухевичу», який очолив мер міста, голова Української партії Ігор Насалик.

«Роман Шухевич в серцях українців завжди буде Героєм. Його внесок у боротьбу за Україну є неоціненним та таким, на який ватро рівнятися усім патріотам своєї країни, – наголосив Ігор Насалик. – Цей пам’ятник стане вшануванням пам’яті Героя та нагадуватиме усім поколінням українців про те, якою ціною давалась нам незалежність».

Також депутати Калуської міської ради схвалили зміни до міського бюджету, передбачивши виділення 40 тисяч гривень на спорудження пам’ятника Роману Шухевичу. Загалом пам’ятник із бронзи буде коштувати у межах 300-400 тисяч гривень.

Нагадаємо, 27 квітня 2010 року на сесії міської ради було прийнято рішення і утворено оргкомітет із спорудження пам’ятника.

30 червня 2011 року було затверджено авторську групу з проектування пам’ятника та прийнято рішення про його спорудження в сквері на перетині вулиці Сівецької і проспекту Лесі Українки. Того ж дня на місці спорудження пам’ятника встановлено та освячено символічний камінь. На сесії міської ради також було дано дозвіл координаційній раді відкрити спеціальний рахунок для накопичення коштів на проектування і спорудження пам’ятника Роману Шухевичу.

У серпні 2011 року в Народному домі м. Калуша відбулася презентація скульптурної частини пам’ятника командиру УПА, Герою України, Генералу Роману Шухевичу. Презентацію провели члени оргкомітету по спорудженню пам’ятника та авторська група з проектування пам’ятника.

Джерело: Прес-служба Української партії