друкувати


Впровадження передових технологій лісозаготівлі триває

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2011-09-01 05:18:13

На Івано-Франківщині з робочим візитом перебуває група іноземних експертів, що досліджують можливість впровадження харвестерів та форвардерів у гірській лісозаготівлі області, які дозволяють автоматизувати процес сортиментної технології, зробити його якіснішим та набагато ефективнішим.

Харвестери – машини-маніпулятори, за допомогою яких здійснюються звалювальні, сучкорізні та розкряжувальні роботи. Форвардери є самонавантажувальною технікою, що використовується для трелювання деревини. Вони використовуються для лісозаготівлі за так-званою «скандинавською» технологією, що у всьому світі справедливо вважається передовою.

Індрек Райзенбук з Естонського представництва «Зейго-сервіс» та Ларс Аснон з «Камацу-форестер» (Швеція) вже відвідали лісфонд Державних підприємств Вигодське та Осмолодське лісове господарство. З наступного тижня експерти підготують висновок, який дасть можливість і далі впроваджувати новітні технології лісозаготівлі на Прикарпатті, а також посилити зацікавлення інвесторів до однієї з основних галузей області.

Джерело: Прес-служба ІФОУЛМГ