друкувати


На Коломийщині відкрито ДНЗ та ІІ чергу Спаської ЗОШ І-ІІІ ст.

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2011-09-01 05:00:52

У 1957 році з ініціативи громадськості села Спас та вчительки німецької мови Янович Марії Антонівни, яка була особисто знайома з І.Я.Франком, було порушено клопотання про присвоєння школі імені письменника. 5 листопада 1956 року Міністерством освіти УРСР був виданий наказ про присвоєння Спаській школі імені І.Я.Франка.

Школу побудували у 50-ті роки з матеріалів розібраних будівель. 3 1977 року було порушене питання про будівництво нової типової школи. У 1987 рік Івано-Франківським «Укрколгоспроект» було виготовлено проект школи.

Будівництво школи розпочато у 1990 році. Перша частина приміщень відкрита 10 січня 2009 року. 1 вересня 2010 року школа одержала від голови ОДА Михайла Васильовича Вишиванюка мультимедійний комплекс та шкільний автобус. Наступна частина була відкрита 15 жовтня 2010 року, а саме: спортивний майданчик зі штучним покриттям та шкільна їдальня.

За короткий час з ініціативи вчителів, батьківської громади оформлено класні кімнати, актовий зал, шкільну їдальню, духовну світлицю, придбано меблі.

1 вересня 2011р. в с. Спас Коломийського району відбулось відкриття дошкільного навчального закладу та ІІ черги Спаської загальноосвітньої школи І-ІІІ ст., а саме: новий типовий спортзал і приміщення для двох груп дошкільнят.

У відкритті взяли участь голова Коломийської районної державної адміністрації Михайло Негрич, заступник начальника управління освіти і науки, начальник відділу професійної освіти і науки Івано-Франківської обласної державної адміністрації Ігор Гаврилюк, перший заступник начальника головного управління сім’ї, молоді та спорту Івано-Франківської обласної державної адміністрації Михайло Марцинюк.

Джерело: Прес-служба Коломийської РДА