друкувати


У Івано-Франківську відбулася виставка собак

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2011-08-30 02:40:18

Від кавказьких вівчарок-гігантів до екзотичних сибірських хаскі — виставка собак «Карпатські зорі» зібрала понад три сотні чотирилапих з різних куточків України.

Деякі з них презентують свій вид у єдиному ексклюзивному екземплярі. До прикладу, південно-африканський бурбуль Барон. Дозволити собі такого песика може не кожен — він потребує жорсткого виховання, спеціального харчування та й важить 120 кг. Зате неперевершений тілоохоронець — такому до снаги побороти і лева.

Деяким собакам до снаги не лише захист, але й піклування про малюків. Староанглійська вівчарка Ніка справжнісінька няня. Колись ці чотирилапі допомагали пастухам. Утім у Ніки робота куди відповідальніша — замість овець доглядає за дітьми.

На піку популярності в мінливій моді на собак зараз аляскінські маламути. Схожі на вовка, але лагідні та грайливі. А от дресеруванню піддаються не легко — сторожа із них не вийде. Зате для любителів активного життя — найкращі друзі. Екзотичні маламути разом з іншими чотирилапими на виставці виборювали звання «Чемпіона України».

Не лише подивитися, а й обрати собі чотрилапого друга — чим зайнятися було і гостям виставки. Наступного року організатори обіцяють ще більше екзотичних порід. Адже з всеукраїнської виставка стане міжнародною.

Джерело: Радіо «Західний полюс»