друкувати


Своє професійне свято відзначила Івано-Франківська бригада тактичної авіації

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2011-08-29 09:00:17

Ранок суботнього дня розпочався досить незвично для військового аеродрому 114-ї Івано-Франківської бригади тактичної авіації. Крізь навстіж розкриті ворота прямо до злітної смуги, де стояли грізні винищувачі МІГ-29, могли зайти всі бажаючі. Зазвичай сувора і прискіплива охорона зустрічала цього разу всіх гостей широкими усмішками та військовим вітанням, адже прикарпатські лицарі неба відзначали своє професійне свято – День Повітряних Сил Збройних Сил України.

Свято розпочалось з урочистого шикування. В одному строю разом із своїми бойовими машинами військовослужбовці частини вітали свій бойовий прапор.

- Нашій частині є чим пишатись, - наголосив у святковому зверненні командир 114-ї бригади тактичної авіації полковник Сергій Биховець. – За рік, що минув, військовослужбовці нашого об’єднання взяли участь у багатьох міжнародних навчаннях, неодноразово забезпечували недоторканість повітряних кордонів, заступаючи на бойове чергування. І в цей святковий день я хочу подякувати всьому особовому складу за те, що всі поставлені перед нами завдання були виконані вчасно і з високою якістю.

Після цього було зачитано святковий наказ, в якому багатьом солдатам та офіцерам  проголошено заохочення, а кільком найкращим солдатам частини було вручені відзнаки міського голови Івано-Франківськ. Завершився святковий мітинг урочистим проходженням всього особового складу частини. Під оплески дітей та усмішки жінок і рідних, що прийшли в цей день у гості до частини,  військовослужбовці карбували крок по бетонних плитах аеродрому. А відтак кожен бажаючий міг потрапити то кабіни справжнього бойового винищувача і хоч на кілька хвилин уявити себе військовим льотчиком.

Автор: Підполковник Тарас ГРЕНЬ, Західний регіональний медіа-центр МО України