друкувати


Вшанувати Франка прийшли… держслужбовці

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2011-08-27 12:00:56

Мешканці Івано-Франківська сьогодні віддавали шану невгамовному революціонеру, талановитому поету і письменнику Івану Франку, з дня народження якого 27 серпня виповнюється 155 років.

Великою колоною сотні жителів Франкового міста рушили від облдержадміністрації до погруддя Івана Франка по однойменній вулиці. А відтак, після покладання квітів, рушили до пам’ятника Івану Франку на площі перед готелем «Надія». Там відбулося імпровізоване святкове віче та концерт муніципальних колективів міста, які виконали кілька пісень на слова великого поета.

«Іван Франко відбувся для кожного з нас, - зазначив у святковій промові заступник голови ОДА з гуманітарних питань Роман Іваницький. - Науковці всього світу намагаються доказати феномен думки Каменяра. Давайте не лише у свята, а й у будні відкривати книжку і читали те, що він хотів сказати своїми творами і вчинками», - закликав пан Іваницький.

Прикрим осадом, однак, залишилось в душі усвідомлення того, що близько 80 % учасників ходи і віча складали державні службовці міськвиконкому, які у свій власний обід з 12.00 до 13.00 год. вшановували Каменяра у робочому порядку. Певно, не доросли ми ще як нація до того, щоб свідомо, без примусу вшанувати кращих синів свого народу.

Автор: Вікторія БІЛА