друкувати


26 серпня у Коломиї відбудеться відкриття виставки «Народна війна» та зустріч з В.Ющенком

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2011-08-26 01:25:20

З нагоди 20-ої річниці Незалежності України в Національному музеї народного мистецтва Гуцульщини та Покуття ім. Йосафата Кобринського 26 серпня о 17-ій годині відбудеться відкриття виставки "Народна війна".

У рамках відкриття виставки відбудеться зустріч з Президентом України (2005-2010) Віктором Ющенком та народним депутатом України Зіновієм Шкутяком.

Виставка створена на основі десятків тисяч архівних документів, кожен з яких промовисто свідчить про те, що в 1917-1932 роках тривала велика героїчна боротьба українського народу за свободу й незалежність рідної держави не тільки на західних теренах, а й на всій території Великої України.

Цей період історії нашої держави є найбільш замовчуваним і фальсифікованим радянськими, а сьогодні й російськими науковцями та деякими істориками – громадянами України проросійської орієнтації. Власне задля подолання тих ідеологічних міфів був створений проект експозиції "Народна війна".

В її основу лягли матеріали, що стали результатом дворічної праці науковців Київського товариства "Меморіал" ім. В.Стуса та новоствореного "Громадського інституту історичної пам’яті" в державних та галузевих архівах СБУ 18 областей України, де вони опрацювали понад 350 фондів і близько 1500 архівних справ 1917-1945 років. В експозиції використано велику кількість фотодокументів, багато з яких представлено вперше.

Джерело: Оргкомітет