друкувати


Як Коломийщина відсвяткувала День Незалежності

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2011-08-25 01:15:08

Україна відзначає 20 років своєї незалежності. 24 серпня 1991 року, на п'ятий день після невдалого путчу ГКЧП, Верховна рада УРСР ухвалила Акт проголошення незалежності України. За два десятиліття День Незалежності формально став головним святом країни. Цього дня президент звертається до нації, на вулицях вивішують державні прапори.

У Коломиї в цей день відновили традицію звернення перших осіб до громади. Цьогоріч із балкону Ратуші коломиян та гостей міста вітали міський голова Ігор Слюзар та голова районної державної адміністрації Михайло Негрич. Опісля священики відправили святковий молебень за Україну.

Величне свято Держави привітаннями не завершилося. Незалежність України коломияни відзначили досить гучно і урочисто. На святкування до Коломиї завітали мешканці, як міста так і району. Від малого до старого всі одягнули національний одяг.

"Стань українцем!". Флешмоб під такою назвою провели у столиці Покуття. Люди мали нагоду за кілька хвилин пройти 20-річний шлях незалежної України. У кінці маршруту кожного чекав вибір – Росія чи Європа?

525 кілометрів. Таку дистанцію здолали учасники надмарафонського легкоатлетичного пробігу. Присвячене дійство 20-ій річниці з Дня проголошення Незалежності України. За 6 днів спортсмени охопили всі районні центри Івано-Франківщини. Побували хлопці та дівчата і в Коломиї.

Джерело: НТК