друкувати


«Бомжі» заважають святкуванню Дню Незалежності

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2011-08-24 11:57:58

Безхатченки знову опинились у центрі уваги міської влади Івано-Франківська. Як повідомила вчора, під час оперативної наради у мера начальник міської служби оперативного реагування Тетяна Клочко, вони знову опанували центральну частину Івано-Франківська, зокрема сквери та міські вали.

Серед міських безпритульних найбільшу увагу приваблює жінка, яка періодично ночує або ж залишає свої речі на лавках біля міської Ратуші. Зі слів пані Клочко, численні міліцейські заходи, спрямовані на те, щоб прибрати «бомжів» з вулиць та скверів Івано-Франківська результатів не дали.

Особи без визначеного місця проживання знову облаштувались в центральній частині обласного центру Прикарпаття, - повідомила сьогодні начальник Івано-Франківської міської служби оперативного реагування Тетяна Клочко, пославшись на численні скарги мешканців міста. З її слів, безхатченки заполонили міські сквери та вали. «Міліціонери кілька разів їх забирали, – розповідає чиновниця, – проте не на довго». Особливо багато нарікань – на безпритульну, яка складає свої речі та спить на лавочках біля міської Ратуші. Керівництво міста вважає таку ситуацію неприпустимою напередодні відзначення 20-ї річниці Незалежності України, а відтак заступник Івано-Франківського міського голови Михайло Верес додатково доручив міліції та зацікавленим комунальним службам вирішити дане питання.

«Стосовно «бомжів», – розповідає заступник начальника міського відділу внутрішніх справ Андрій Прусак, було проведено ряд перевірок і відпрацювань, профілактовано 45 осіб. Безхатченків доставляємо у спецприймальник, далі: пояснення, рекомендації перебувати у приймальнику тимчасового тримання. Але тримати їх місяць, як раніше, для встановлення особи ми повноважень не маємо».

Питання безпритульних на вулицях обласного центру постало під час вчорашньої оперативної наради в зв’язку з підготовкою до відзначення 20-ї річниці Незалежності України.

Автор: Сергій БІЛИЙ