друкувати


Конференція "Україна на межі тисячоліть"

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2011-08-23 02:00:55

20-й річниці Незалежності нашої держави освітяни присвятили Міжнародну конференцію "Україна на межі тисячоліть", що відбулася в Івано-Франківську, в Центрі патріотичного виховання ім. С.Бандери.

Конференцію організували обласне управління освіти і науки та обласний інститут післядипломної педагогічної освіти. У ній взяли участь представники влади, провідні науковці ПНУ ім. В. Стефаника, як-от професор, письменник, Шевченківський лауреат Степан Пушик та доктор філологічних наук, професор, письменниця Ольга Слоньовська; керівники та учителі шкіл, студенти, волонтер Корпусу Миру Шон Вільямс (США).

Аналізували різні аспекти вітчизняної історії та сучасності з проекцією в майбутнє: від літературного процесу до участі письменників у боротьбі за незалежність, від життя діаспори до міжнародних відносин, від українознавчої педагогічної спадщини до виховання громадянина, від національно-демократичного руху до економіки та державотворення.

Як зауважила начальник управління освіти і науки ОДА Зінаїда Болюк, конференція є частиною цілою низки заходів на відзначення 20-річчя Незалежності України, що тривають упродовж року. Зокрема, заплановано провести ще дві освітянські конференції, приурочені до ювілею держави.

У межах зібрання працівники лабораторії суспільно-філософських дисциплін ОІППО репрезентували науково-методичний посібник "Україно! Ти — моя молитва", де зібрано матеріали до навчально-виховних занять. Учасників конференції привітав літературно-музичною композицією колектив Бурштинської школи №3.

Джерело: Івано-Франківська ОДТРК