друкувати


Сільська медицина розвивається великими кроками

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2011-08-23 01:00:19

Медичне обслуговування сільських жителів завжди було актуальним питанням. Сільські ФАПи не давали належного рівня медичного обслуговування, а до міської поліклініки заради медичного обстеження чи неважкого захворювання їхати далеко. Тож виходом з цієї ситуації є створення сільських амбулаторій.

Клінік сімейної медицини на території Івано-Франківської міської ради вже більше двох десятків. Сьогодні у селі Крихівці відкрили ще одну амбулаторію – Відділення загальної практики сімейної медицини Івано-Франківської міської поліклініки №1.

Сільським мешканцям відтепер не обов’язково їхати до Івано-Франківська з приводу щомісячного обстеження новонародженого, чи у випадку неважких захворювань, наприклад ГРЗ, – у таких випадках доцільно звертатись до Крихівецького відділення загальної практики сімейної медицини.

На відкриття такого медичного центру в Крихівцях витратили близько 280 тис. грн. Штат медичного закладу складають медпрацівники з міської поліклініки №1 – 7 лікарів та 8 медсестер. В медичному закладі є 2 ліжка перебування на денному стаціонарі, маніпуляційна кімната та кімната фізпроцедур, лабораторія та кабінет ультразвукової діагностики.

«Така амбулаторія – це крок для покращення здоров’я нашого населення, – відзначає головний лікар центральної міської клінічної лікарні Тарас Масляк. – Тепер хворому набагато простіше відвідати лікаря, оскільки поліклінічне відділення знаходиться зовсім поряд. Сімейний лікар вестиме дитину від самого народження. Дуже важливо, що у сільській поліклініці працюватимуть лікарі з центральної міської клінічної лікарні, досвідчені спеціалісти, які знають свою справу. Тут надаватиметься первинна медична допомога. А вже коли потрібна буде консультація спеціалістів вузького профілю, то хворим даватимуть направлення у міську клінічну лікарню», – повідомив Тарас Масляк.

Автор: Вікторія БІЛА