друкувати


Наркодилерів приваблювали нічні дискотеки

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2011-08-22 04:15:20

У райцентрі Коломиї Івано-Франківської області співробітники підрозділу боротьби з незаконним обігом наркотиків викрили у злочинній діяльності низку осіб, причетних до розповсюдження наркотичних засобів серед молоді. Місцем збування марихуани і амфетамінів зловмисники обирали, як уже достеменно з’ясовано, вулиці, де розташовані заклади дозвілля. Поблизу приміщення, де відбуваються нічні дискотеки, наркодилерів й було затримано з речовими доказами.

Оперативники ВБНОН задокументували декілька фактів незаконних операцій продажу-купівлі наркотичних засобів, затримавши як дилерів, так і споживачів. Зокрема, одним з дилерів виявилася 19-річна дівчина, котру спіймали за руку у момент збування психотропної речовини амфетамін. Під час огляду речей коломиянки правоохоронці вилучили 8 грамів наркотичної речовини синтетичного роду. З’ясовано, що ці дози вона збувала 22-річному жителю Коломиї, котрий, своєю чергою, перепродував зілля безпосереднім споживачам – окремим завсідникам нічної дискотеки. Цього молодого чоловіка теж затримали, що називається, з речовими доказами злочинної діяльності – у нього вилучено декілька пакунків з дозованою кількістю марихуани загальною вагою 15 грамів. Крім того, під час поверхневого огляду молодого чоловіка міліціонери виявили гроші в сумі 212 гривень, отримані ним за реалізацію марихуани. За фактами незаконних операцій з наркотичними засобами проти 19-річної та 22-річного мешканців Коломиї порушені кримінальні справи за ознаками злочинів, передбачених ч.1 статті 307 Кримінального кодексу України («Незаконний збут наркотичних засобів») та ч.2 статті 307 Кримінального кодексу України («Збут психотропних речовин»). Молоді люди, які торгували наркотиками поблизу розважального закладу, зараз перебувають під вартою і, швидше за все, перебуватимуть у слідчому ізоляторі на увесь період досудового слідства. За вчинення означених злочинів їм загрожує ув’язнення на термін від 3 до 10 років.

За наслідками міліцейської операції матимуть проблеми з чинним кримінальним законодавством й ті особи, котрих було затримано за зберігання наркотичних засобів.

Автор: Василь ГУЛЬТАЙЧУК, СЗГ УМВС України в Івано-Франківській області