друкувати


В Косові триває підготовка до Гуцульського фестивалю

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2011-08-18 05:00:02

Доброю нагодою започаткувати спільну справу — об’єднати туристичний бізнес і туристичну галузь в одне русло стала зустріч представників Косівської влади із підприємцями району на нараді з питань соціально-економічного розвитку Косівщини, зокрема з питань туризму. Основну увагу акцентували на підготовці району до Міжнародного гуцульського фестивалю.

На відкритому засіданні зібралися представники від влади — голова та депутати районної ради, а також представники Косівської ДПІ і окремі підприємці.

Передовсім, мову вели про представлення нашого краю як туристично-культурного. Зокрема, за допомогою видання оновленого буклета «Туристична Косівщина», який повинен містити інформацію про максимальну більшість туристично-відпочинкових закладів району. Це дало б можливість підприємцям взяти активну участь у підготовці до фестивалю. Податківці району також готові долучитися до цієї «акції» у доброму розумінні цього слова, адже метою податкової інспекції є насамперед створення зворотного взаєморозуміння.

Також на нараді порушили чимало проблемних питань, зокрема: Чому і досі на Косівщині не працює потужний інформаційний центр? Чи працюють громадські організації з туризму? Чому постійно говорять про Шешори, Яремче, а про Косів забувають? Чому цей край віддавна програв усі свої пріоритети, для прикладу, зимовий туризм? Чи допоможуть такі буклети, як «Туристична Косівщина» вирішити одну з основних проблем — що робити туристові на другий-третій день після приїзду? і т.д. І дійшли остаточного висновку, що сьогодні понад усе потрібно зробити потужну рекламу. І почати саме з видання якісного буклета.

Отже, перший крок назустріч один одному трьох сильних «партнерів» — влади, податкової інспекції і підприємців, у практичній площині вже зроблено. Рівноправні партнери, а не конкуренти, скоріше вирішать всі поточні питання, які стоять перед косівчанами, які прагнуть зробити свій край успішним.

Джерело: Івано-Франківська ОДТРК