друкувати


Лауреати літературно-мистецької премії Городенківщини ім. Леся Мартовича

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2011-08-18 01:15:02

В номінації "Літературна діяльність" районну літературно-мистецьку премію Городенківщини за 2011 рік присуджено письменнику та громадському діячеві Василю Бабію з села Серафинці за видання книг "Серафинці", "Серафинці п’ять віків", "Герої і зрадники".

"Історичне краєзнавство" – районну літературну премію в цій номінації отримав відомий краєзнавець з села Топорівці Дмитро Мохорок за книги "Село моє Топорівці", "Тяжкий хрест", "Зів’ялі ружі".

Володимир Никифорук з Городенки - поет, краєзнавець і підприємець - став цьогорічним лауреатом районної премії ім.Лесі Мартовича в номінації "Мистецтво й культура" за дослідження історії Покуття, 20-річчя видання альманаху "Ямгорів", книги "Городенківщина стежками століть" та "Старожитності Городенківщини".

Роман Смеречанський, кандидат медичних наук, краєзнавець також отримав премію ім.Леся Мартовича за книги "Городенківщина стежками століть", "Старожитності Городенківщини", а кандидат біологічних наук, краєзнавець Олександр Каглян відзначений цією літературною премією за видання "Городенківщина стежками століть".

В номінації "Музичне мистецтво" здобув лауреатство працівник культури Євген Ротерман з Городенки за виданий музичний збірник "Пісні та романси" та популяризацію української естрадної пісні.

"Культура, молоде обдарування" – такою була номінація, в якій перемогла Андріяна Підзамецька, лауреат пісенних фестивалів "Захід XXІ століття" (м.Івано-Франківськ), "Яблуневий цвіт" м.Косів, "Пісенний розмай" (м.Городенка), "Зорепад" (м.Коломия).

Джерело: Прес-служба голови Івано-Франківської ОДА