друкувати


Винахідливий українець намагався провести через державний кордон 9000 пачок цигарок

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2011-08-17 12:00:50

Прикордонниками Чопського загону було припинено спробу незаконного переміщення через українсько-угорський державний кордон 9000 пачок цигарок.

У вівторок 16 серпня, близько одинадцятої години ранку до міжнародного автомобільного пункту пропуску "Тиса" прибув мікроавтобус марки "Сітроєн" іноземної реєстрації, яким керував 33-річний громадянин України.

Виходячи з оперативної інформації, якою на той час вже володіли правоохоронці та враховуючи поведінку водія, охоронцями кордону одразу було ініційовано проведення поглиблений огляд даного мікроавтобуса.

В результаті огляду спільна прикордонно-митна оглядова група виявила приховані від контролю 9000 пачок цигарок іноземного виробництва марки "Classik", що знаходились у спеціально виготовленій схованці під днищем мікроавтобуса, демонтувавши два ряди сидінь та килимове покриття, прикордонникам вдалося витягти тютюнові вироби.

За попередньою оцінкою вартість не задекларованих та прихованих цигарок становить 59 тисяч гривень. Поряд з цим на підставі ст.377 Митного кодексу України, також було вилучено мікроавтобус марки "Сітроєн" 2002 року випуску. Сума оцінки вилученого автомобіля досягає близько 121 тисяч гривень. Подальшу долю товару та транспортного засобу вирішуватиме суд.

Автор: Сергій БРОВКО, начальник прес-служби Чопського прикордонного загону