друкувати


36 обдарованих цьогорічних випусників отримали одноразові матеріальні допомоги

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2011-08-17 10:00:27

15 серпня 36 обдарованих цьогорічних випускників загальноосвітніх шкіл Івано-Франківської області отримали одноразові матеріальні допомоги від обласної влади.

Перед врученням грошової винагороди переможцям 4-го етапу Всеукраїнських учнівських олімпіад з базових предметів та 3-го етапу Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів Малої академії, у розмірі 10–ти стипендій студента-відмінника вишу, що складає 5015 грн, голова обласної державної адміністрації Михайло Вишиванюк запитав цілком серйозно кращих з кращих юнаків та дівчат краю – хто з них в майбутньому хоче стати Президентом України, головою Верховної Ради, головою облдержадміністрації чи головою обласної ради? Руку піднімав один і той же симпатичний юнак у красивій вишиванці по імені Михайло, родом з села Грабівки Калуського району. І голова ОДА, і голова обласної ради похвалили за це відважного і цілеспрямованого хлопця, сказали, що «за молодими мудрими головами – майбутнє молодої незалежної України».

Водночас Михайло Вишиванюк розцінив як «дуже позитивну» інформацію начальника управління освіти і науки облдержадміністрації Зінаїди Болюк про те, що в поточному році найпопулярнішими серед абітурієнтів Івано-Франківщини були саме інженерно-технічні спеціальності. Головний освітянин області, депутат облради Зінаїда Болюк не без гордості уточнила: у минулому році Івано-Франківщина мала 20 призерів предметних олімпіад, а в цьому – 47. На обласну цільову програму «Обдаровані діти», затверджену обласною радою, в у 2011 році скеровано 2 млн 100 тис. грн.

«Те, що випускники шкіл області дедалі частіше обирають технічні спеціальності – це вже добре, – наголосив голова ОДА. – Це гарантія того, що майбутні фахівці будуть працевлаштовані. Адже у сучасному глобалізованому світі найбільш затребувані скрізь саме добрі спеціалісти з технічних спеціальностей, висококваліфіковані фахівці». Хоча, за словами Михайла Вишиванюка, «кожна професія має свої переваги; все залежить від знань, які дає той чи інший вуз».

Голова облдержадміністрації Михайло Вишиванюк побажав «новоспеченим» студентам престижних вишів «гарних професорів, гарних викладачів, хлопцям – гарних дівчат, а дівчатам неодмінно знайти свої достойні половинки».

«Бути затребуваними в професії і над цим думати, обираючи майбутній фах» побажав молодим обдарованим краянам голова обласної ради Олександр Сич. А ще – «статус переможців зберегти на усе життя».

За дорученням перших керівників області нагородили вручили заступник голови облдержадміністрації Роман Іваницький та перший заступник голови облради Василь Гладій.

Довідково: Серед нагороджених грошовими винагородами четверо випускників Української гімназії №1 м.Івано-Франківська, двоє Рогатинської СЗОШ №1 І-ІІІ ст. з поглибленим вивченням іноземної мови, двоє Івано- Франківської СЗОШ №5 І-ІІІ ст., двоє обласної спецшколи-інтернату «фізико-технічний ліцей при Івано-Франківському національному технічному університеті нафти і газу». З сільських шкіл володарями 5015 грн від обласної влади став вихованець Чорнопотоківської ЗОШ І-ІІІ ст. Надвірнянського району Іван Зломський за друге місце в олімпіаді з інформатики та ін.

Серед нагороджених – чимало студентів столичних вишів, зокрема національного університету «Києво-Могилянська академія», національного університету ім. Тараса Шевченка та інших.

Джерело: Прес-служба голови Івано-Франківської ОДА