друкувати


Моніторинг стану туристичної інфраструктури Прикарпаття

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2011-08-15 03:40:51

12 серпня головним управлінням з питань туризму, євроінтеграції, зовнішніх зв’язків та інвестицій Івано-Франківської облдержадміністрації проведено моніторинг з облаштування об'єктів туристичної інфраструктури у Рогатинському та Галицькому районах відповідно до розпоряджень облдержадміністрації від 17.08.2010 №528 «Про заходи з впорядкування місць відпочинку на території Галицького національного природного парку», від 08.11.2010 №764 «Про облаштування місця відпочинку для туристів» (які сплавляються по р. Дністер на території Галицького національного природного парку), від 24.11.2010 №815 «Про створення флористичного архітектурного ансамблю у с. Маріямпіль», від 16.11.2010 №787 «Про облаштування території для наметового містечка «Осова поляна» (Рогатинський район).

За результатами проведеної роботи відзначено високий рівень проведених робіт працівниками Галицького національного природного парку, які здійснили впорядкування місця відпочинку поблизу об’їзної дороги Івано-Франківськ – Галич (встановлені альтанки, столи та лавки для туристів та відпочиваючих), а на березі Дністра облаштували відпочинкову зону для туристів-водників.

Зусиллями Маріямпільської сільської ради за кошти облдержадміністрації створено флористичний ансамбль на площі Святої Марії. У планах місцевої влади облаштувати оглядовий майданчик з видом на р. Дністер поблизу руїн Маріямпільського замку.

Виконані роботи на історичному місці «Осова поляна» у Рогатинському районі на сьогодні дозволяють на задовільному рівні забезпечити умови для організації таборувань дітей та молоді, проведення краєзнавчих походів місцями бойової слави УПА.

Спільною проблемою для всіх об'єктів є їх нищення внаслідок вандалізму. Так, зокрема, руйнують інформаційні знаки, розкрадають або спалюють дерев’яні конструкції тощо.

Такий моніторинг дає змогу не тільки перевірити наявний стан туристичної інфраструктури в області, але наглядно ознайомитись з проблемами розвитку територій. Планується, що аналогічні робочі поїздки будуть організовуватись періодично у всі райони Івано-Франківщини.

Джерело: Головне управління з питань туризму, євроінтеграції, зовнішніх зв'язків та інвестицій Івано-Франківської ОДА