друкувати


14 митців з усіх регіонів країни 9 днів працювали в Карпатах

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2011-08-13 06:00:14

Результат всеукраїнського пленеру художників «Фест» представлений у цій експозиції. Попри обмежений час,— 14 митців з усіх регіонів країни працювали в Карпатах лише 9 днів,— встигли написати 120 робіт.

Серед вітчизняних митців цьогоріч — і гостя з Білорусі. Мінська художниця Наталія Піневич вперше відкрила для себе Карпати. Вражень, зізнається, надзвичайно багато.

Мисткиня любить експериментувати, тож займається не лише живописом, але й керамікою та багатьма іншими видами декоративно-прикладного мистецтва. В експозиції — дві роботи білоруської учасниці пленеру. Обидві виконані у особливій манері — це не ілюстративні етюди, а філософські образи та символи, навіяні Карпатами. Митці гостювали у одному з культових куточків Верховинщини — селі Криворівня. Вперше там побували не лише мистецькі гості краю, але й більшість прикарпатських художників, які взяли участь в пленері.

Це вже 19-й пленер «Фест», організований однойменною культурно-спортивною асоціацією. Такі заходи проводять не лише на Прикарпатті, але й за кордоном. До прикладу, в липні українські художники мали нагоду попрацювати в польському Закопане. В жовтні митці знову вирушать туди на осінній пленер.

Джерело: Радіо «Західний полюс»