друкувати


Звернення Коломийської міської ради з приводу арешту Ю.Тимошенко

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2011-08-10 01:00:44

9 серпня 2011 року на пропозицію 18 депутатів була скликана дев’ята позачергова сесія Коломийської міської ради. Міська рада прийняла таке звернення:

Президентові України Віктору Януковичу
Голові Верховної Ради України Володимиру Литвину
Генеральному прокуророві України Віктору Пшонці
Головам дипломатичних представництв в Україні
Президенту Європарламенту Єжи Бузеку
Голові ПАРЄ Мевлюту Чавушоглу
Голові Європейської Народної партії Вільфреду Мартенсу
Комітету опору диктатурі в Україні

Звернення

Коломийська міська рада висловлює глибоке обурення з приводу поглиблення соціально-економічної кризи в Україні й відповідно різким погіршенням матеріального становища українського народу. Слід констатувати, що з метою стримування наростаючого громадського невдоволення, владний режим замість оперативного реагування на такі виклики обрав тактику прикриття власних економічних провалів та наслідків проведення псевдореформ. Вона здійснюється шляхом відволікання суспільної уваги за допомогою штучно зрежисованих показових кримінальних справ проти лідерів опозиції та опонентів політичного режиму й подальшого ментально-світоглядного роз’єднання всього українського суспільства.

Брудні справи щодо розправи над своїми опонентами владний режим здійснює в дусі репресій 1937-1939 років. Суди виносять незаконні рішення про ув’язнення неугодних, керуючись виключно вказівками з Адміністрації Президента України, а не принципами верховенства права та законами України. Судова реформа практично ліквідувала незалежний суд і започаткувала формування законодавчої бази під політичні переслідування. Влада панічно боїться тих, хто чинить їй спротив, виступає проти встановлення режимом безконтрольної тотальної диктатури в Україні та безперешкодного розкрадання національного багатства.

Красномовним проявом вибіркового судочинства є численні факти репресій, утисків, політичних переслідувань патріотів України та лідерів опозиції. Чи не головною метою такого цинічного політичного переслідування є недопущення лідерів опозиції до участі в чергових парламентських виборах, які повинні відбутися уже в 2012 році.

Ми вимагаємо від влади провести наступного року чесні парламентські вибори на основі чинного закону, а не виписаного під потреби однієї партії.

Коломийська міська рада категорично засуджує та висловлює рішучий протест щодо організованих чинним владним режимом політичних переслідувань і репресій проти опозиції та її лідерів.

Вимагаємо негайного звільнення з-під варти лідерів опозиції Юлії Тимошенко, Юрія Луценка, а також інших політичних опонентів діючого режиму: представників ВО "Свобода", ВО "Тризуб", учасників податкового майдану, припинення їх політичного і кримінального переслідування, закриття всіх надуманих кримінальних Розправа над Юлією Тимошенко відкриє шлях до сотень таких розправ.

Вимагаємо припинити реалізацію антиукраїнського проекту, запрограмованого на розкол України на схід і захід, на релігійній та мовній основах, історії та культурі, пам’яті героїв та пошануванні їх заслуг перед Україною!

Згортання демократії, яке відбувається на наших очах, закриє для України шлях до Європи.

Звертаємося до голів дипломатичних представництв в Україні, депутатів Європарламенту з проханням не бути байдужими до подій, які розгортаються в Україні останнім часом. Влада стала на шлях репресій та авторитаризму. Просимо Вас дати оцінку протиправних дій влади.

Уже зараз видно, як влада хоче нас залякати, посіяти зневіру та страх серед тих, хто ще не втратив здатність боротися за свої національні, економічні, соціальні та політичні права.

Ми вимагаємо від влади відновити свободу слова, відмінити цензуру на радіо та телебаченні.

Запрошуємо всіх небайдужих масово вийти на майдани та взяти участь в акціях протесту.

І головне, ми звертаємось до всього українського народу із закликом: "Не будьте байдужими!" і "Не бійтеся!". Нас – мільйони, а їх – одиниці. Тому час справедливості настане!

З цього питання доповідав голова депутатської фракції ВО "Батьківщина" Мирослав Ласійчук. Внаслідок обговорення сесія вирішила схвалити звернення. В роботі сесії взяв участь та виступив депутат обласної ради О.Левицький. На пленарному засіданні також були присутні численні представники громадських організацій та політичних партій, засобів масової інформації.

Джерело: Відділ організаційно-аналітичного забезпечення Коломийської міської ради