друкувати


На Коломийщині розпочався ІІ етап програми «Чорний ліс-2011»

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2011-08-10 12:00:49

Відповідно до обласної комплексної Програми «Молодь Прикарпаття» (2010-2015 роки), затвердженої рішенням сесії обласної ради від 27.11.2009р. №933-34/2009, спільно наказу головного управління у справах сім’ї, молоді та спорту та головного управління освіти і науки облдержадміністрації від 29.03.2011 р. №33/228, з метою патріотичного виховання підростаючого покоління з 9 по 18 серпня 2011 року на базі с.Слобода Коломийського району головним управлінням у справах сім’ї, молоді та спорту спільно з головним управлінням освіти і науки обласної державної адміністрації та відділом у справах молоді та спорту Коломийської районної державної адміністрації проводиться наметовий табір обласної молодіжної національно-патріотичної програми «Чорний Ліс - 2011», в якому беруть участь 150 осіб із 15 районів області.

Виконання обласної комплексної Програми «Молодь Прикарпаття» має стати підґрунтям для істотного підвищення ефективності реалізації державної молодіжної політики, посилення практичної діяльності органів державної влади в цій сфері, молодіжних громадських організацій, органів молодіжного та студентського самоврядування, що сприятимуть повноцінному розвиткові молоді Івано-Франківщини, ширшому залученню її до процесів перетворень у країні.

Так, 9 серпня 2011 року, в ЛОК «Прикарпатські зорі» с.Слобода відбувся заїзд другого етапу обласної молодіжної патріотичної науково-пізнавальної програми «Чорний ліс-2011», урочисте відкриття якого відбудеться 10 серпня 2011 року.

Другий етап передбачає збір команд-фіналістів в молодіжному наметовому таборі для визначення команди переможця обласних змагань та включає в себе науково-теоретичну, пізнавально-практичну та творчо-відпочинкову частини Програми.

Право участі у молодіжному наметовому таборі отримують команди, які представили до оргкомітету свої реферативні роботи, перемогли на відбіркових змаганнях у своїх районах і допущені оргкомітетом до другого етапу.

Програма перебування в таборі складається з трьох частин:

- науково-теоретична – включає проведення вікторини з історії визвольних змагань українського народу, краєзнавства, конкурс знавців фольклору та етнографії краю. Програмою передбачені зустрічі з учасниками та свідками боротьби Української Повстанської Армії Прикарпаття, а також історико-природнича екскурсія по місцях національно-визвольних змагань;

- пізнавально-практична – передбачає отримання учасниками знань: з основ пішохідного туризму та туристичної техніки, орієнтування на місцевості, надання долікарської допомоги, конкурсу пісні й строю, стрільби із пневматичної гвинтівки, уміння жити в природі. В рамках пізнавально-практичної частини проводиться теренова гра, під час якої учасники повинні застосувати набуті знання, а також виявити власну винахідливість, виваженість рішень, витривалість;

- творчо-відпочинкова – має на меті дати можливість учасникам виявити творчі здібності та нахили, удосконалити їх, відпочити у колі своїх ровесників. Ця частина включає: представлення команди, конкурс на краще виконання патріотичної пісні, репортаж, конкурс таборової газети, конкурс лісових кухарів, конкурс пластики лісу, вечори відпочинку, спортивні змагання тощо.

Джерело: Прес-служба Коломийської РДА