друкувати


"Не маємо права забути кожного краянина, хто стояв біля витоків української незалежності"

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2011-08-10 11:00:28

20 серпня провести загальнообласну толоку з прибирання всіх могил, що на теренах краю. «Цим ми покажемо свою європейськість, те, що ми свідома європейська нація», – заявив 8 серпня голова Івано-Франківської обласної державної адміністрації Михайло Вишиванюк на засіданні колегії.

Після 20-го відбудеться «ревізійний об'їзд» районів і міст, як тамтешні громади та їхні керівники підготувалися до свята – 20-ої річниці незалежності України.

«Ми докладемо максимум зусиль, аби це велике державне свято відбулося на високому рівні, – запевнив Михайло Вишиванюк членів колегії та запрошених. – При цьому не маємо права забути кожного краянина, хто стояв біля витоків української незалежності, не дивлячись на кольори прапорів».

Ще у листопаді минулого року видано розпорядження облдержадміністрації «Про відзначення в області 20-ої річниці незалежності України». Затверджено склад оргкомітету, план заходів. Триває благоустрій територій, упорядкування об'єктів культурної спадщини, пам'ятників і місць поховання осіб, які загинули за незалежність України, воїнів, полеглих у боях за свободу, а також об'єктів соціальної сфери. Про це на засіданні колегії ОДА доповів заступник голови-керівник апарату Роман Струтинський. Вже цього року введено в експлуатацію 101 об’єкт соціально-культурного призначення, на черзі – ще 160 об’єктів. Найбільше новосіль у Тлумацькому районі, Верховинському, Галицькому та Коломийському. Підготовка до ювілею держави триває.

Головам райдержадміністрацій та міським головам міст обласного значення доручено розглянути на засіданнях колегій стан підготовки до відзначення 20-річчя незалежності України; «вжити заходів» з благоустрою населених пунктів, упорядкування територій поблизу пам’ятників, меморіалів, могил борцям за Незалежність. 23 серпня – відбудеться урочиста церемонія підняття державного прапора. Урочисті збори за участю представників влади, політичних партій пройдуть в усіх містах і райцентрах області з покладанням вінків і квітів до пам’ятників видатним діячам українського державотворення, борцям за Незалежність.

24 серпня вранці в усіх храмах області священики відправлять молебні за Україну, а в приміщенні академічного облмуздрамтеатру ім. Івана Франка пройдуть обласні урочистості зі святковим концертом.

Джерело: Прес-служба голови Івано-Франківської ОДА