друкувати


Для першачків у школах облаштують кімнати для денного сну

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2011-08-08 02:15:41

Вперше для першачків проводитиметься всеукраїнська акція «Дай руку першокласнику». Профільне міністерство підготувало для місцевих освітян перелік порад, щодо навчально-виховного процесу школярів.

До 1-го вересня освітяни мають облаштувати спеціальні кімнати для денного сну в групі продовженого дня. Адже в цей період дитина має відпочивати не менше, ніж півтори години. Загалом в належних умовах мають бути усі приміщення, де навчатимуться першачки. Є чимало побажань від міністерства і батькам. Найважливіше — не перевантажувати дітей.

Обов'язковим цьогоріч є медична довідка про стан здоров'я дитини. Турбує освітян той факт, що чимало батьків не завжди відповідально ставляться до таких вимог. Бувають випадки, коли дорослі просто купують такий документ. А це, зазначають фахівці, призводить до негативних наслідків. Адже саме в школі дитина отримує фізичне навантаження, яке може призвести до загострення хронічних захворювань.

1 вересня за парти сядуть понад 410 тисяч першачків. Тема першого уроку у них буде присвячена 20-річчю Незалежності України і звучатиме так: «Україна — моя країна»

Джерело: Радіо «Західний полюс»