друкувати


Івано-Франківська міська рада стала на захист Р.Шухевича та С.Бандери

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2011-08-08 03:00:20

Івано-Франківська міська рада стала на захист Романа Шухевича, Степана Бандери та виступила проти політичних репресій. На позачерговій сесії обранці прийняли відповідні два звернення до Президента та генерального прокурора України.

Депутати вимагають зупинити судове свавілля в державі, припинити маніпулювати цінностями героїчного минулого та гідно відзначити 20-ту річницю Незалежності. Верхом цинічності обранці визнали не лише нівелювання указів Ющенка про національних героїв, але й факт скасування військового параду.

Крім того депутати підтримали заяву Львівської міської ради щодо політичних репресій. За обидва питання порядку денного обранці голосували майже одноголосно. Проти серед 39 обранців, був лише регіонал Богдан Федьків. Каже у своєму рішенні керувався не лише переконаннями.

Натомість свободівці свтяо переконані,— місцеве самоврядування мусить займатися не тільки господарськими питаннями, але й ставати на захист української ідеології. А от представники фракції «громадський форум» навіть запропонували провести відкриту сесію у столиці

Джерело: Радіо «Західний полюс»