друкувати


Делегація інтелігенції Коломийщини побувала на презентації книги Г.Герман

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2011-08-05 02:40:41

4 серпня 2011 року в Івано-Франківському академічному обласному театрі ляльок ім. Марії Підгірянки за сприяння благодійного фонду Володимира Продивуса «Примирення» відбулася презентація книги Ганни Герман «Червона Атлантида».

На презентацію прибула і делегація інтелігенції Коломийського району, яку очолювала заступник голови районної державної адміністрації Леся Білищак.

Цю повість Герман підготувала ще у листопаді 2010. А літературною творчістю вона займається вже давно. Ще у 2003 році вийшла її збірка новел "Піраміди невидимі". Наразі, книга Ганни Герман «Червона Атлантида» вийшла тиражем 2500 екземплярів, обсягом у 303 сторінки. Передмову до книги підготував український поет та публіцист Борис Олійник.

За її словами, це книга про трьох сильних жінок, життя яких охоплює ще радянські часи і продовжується в нашому. Їм трапляється і щастя, і нещастя, і їм потрібно впоратися з усім цим. Всі описані події відбуваються на фоні типового галицького села кінця минулого століття. Дизайн виконано в стилі вісімдесятих років, що мабуть має за мету максимально відповідати описаним подіям і спонукати читача до якнайширшого їх осмислення. На думку авторки, її проза має характерний галицький колорит, включно з лексикою, проте може стати близькою і зрозумілою будь-якому читачеві.

На презентацію завітав і голова Івано-Франківської обласної державної адміністрації Михайло Вишиванюк, який вітав шановну гостю на Прикарпатті і зазначив, що Ганна Герман є сучасним Стефаником.

Джерело: Прес-служба Коломийської РДА