друкувати


Боротьба зі злочинністю у сфері оподаткування триває

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2011-08-03 02:40:57

За перше півріччя 2011 року підрозділом податкової міліції Івано-Франківська викрито 20 злочинів у сфері оподаткування, 15 з яких мають ознаки тяжких та особливо тяжких. Із загальної кількості викрито 10 злочинів пов’язаних з ухиленням від сплати податків, з яких 9 - за ухиленням від сплати податків в особливо великих розмірах, де сума спричинених збитків перевищує 1 млн грн.

В результаті проведених працівниками Івано-Франківського Головного відділу податкової міліції оперативних та профілактичних заходів забезпечено мобілізацію коштів до Державного бюджету в сумі близько 18 млн грн. З них внаслідок вжитих оперативно-запобіжних заходів зі скорочення податкового боргу до бюджету надійшло 3,3 млн грн.

Що ж стосується роботи по боротьбі з незаконним відшкодуванням ПДВ та діяльністю фіктивних суб’єктів підприємництва, працівниками Івано-Франківського ГВПМ встановлено 7 фактів необґрунтованих заяв на відшкодування ПДВ, внаслідок чого недопущено незаконне вилучення з бюджету коштів в сумі 1,3 млн грн. За такими фактами за матеріалами податкової міліції порушено 2 кримінальні справи.

Крім того, виявлено 6 реально існуючих суб’єктів господарювання, які порушували податкове законодавство шляхом використання суб’єктів господарювання, що мають ознаки фіктивності.

Під час проведення заходів по вилученню майна з незаконного обігу вилучено товарно-матеріальних цінностей на суму близько 5 млн грн, з них підакцизних товарів на 2 млн грн та викрито діяльність 5 підпільних цехів з виготовлення товарів народного споживання, з яких 1 – по нелегальному виробництву алкогольної продукції.

Також івано-франківські податкові міліціонери порушили дві кримінальні справи в сфері незаконних оборудок з підакцизними товарами.

Джерело: ДПІ в м.Івано-Франківськ