друкувати


Кожен вступник подав цього року, в середньому, три заяви у різні ВНЗ

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2011-08-03 02:15:25

Кожен вступник подав цього року, в середньому, три заяви у різні ВНЗ. Про це заявив міністер освіти і науки, молоді та спорту України Дмитро Табачник під час прес-конференції.

На думку міністра освіти, цього року абітурієнти надзвичайно активні завдяки змінам, які Міносвіти внесло в "Умови вступу до ВНЗ у 2011 році". А саме – дозволило подавати результати зовнішнього тестування минулих років, а випускникам до 2007 року – брати участь у кампанії зовсім без тестування.

Міністр освіти відзначив, що цього року найбільше заявок абітурієнти подали до Національного університету "Львівська політехніка" (26 тисяч, НУ ЛП), більше 24 тисяч - до Львівського національного університету ім. Франка (ЛНУ), трохи менше - до Національного авіаційного університету (НАУ), 23 тисячі - до Національного технічного університету України "Київський політехнічний інститут" (НТУУ "КПІ"), а також трохи більше 22 тисяч - до Київського національного університету ім. Тараса Шевченка (КНУ).

Зарахування вступників здійснюється на основі базової та повної загальної середньої освіти на денну форму навчання:

- за державним замовленням не пізніше 10 серпня;

- за кошти фізичних та юридичних осіб - після зарахування на місця державного замовлення відповідного напряму (спеціальності), але не пізніше 25 серпня.

Джерело: Освітній портал