друкувати


9 серпня – граничний термін подання податкової звітності за ІІ квартал

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2011-08-02 12:15:39

Податкова звітність за квартал подається платниками податків протягом 40 календарних днів після закінчення кварталу (підпункт 49.18.2 Податкового кодексу України), тобто за ІІ кв. ц.р. її необхідно подати до податкових інспекцій не пізніше 9 серпня.

ДПА в області повідомляє, що за новою формою за ІІ квартал ц.р. подаються податкова декларація з податку на прибуток підприємства згідно наказу ДПА України від 28.02.2011р. №114. Також в цей термін подається податковий звіт про використання коштів неприбуткових установ та організацій згідно наказу ДПА України від 31.01.2011р. №56 (такий звіт зобов’язані також подавати первинні профспілкові організації, які мають не звільнених посадових осіб).

У відповідності до п.49.4 ст.49 розділу ІІ Податкового кодексу України підприємства, які відносяться до великих та середніх зобов’язані подавати податкову звітність в електронному вигляді. Про порядок подання електронної звітності можна дізнатись в податковій інспекції за місцем реєстрації, а також на сайтах ДПА України www.sta.gov.ua та ДПА в області www.odpa.if.ua.

Вчасне подання звітності, в тому числі за іншими податками і зборами застереже платників податків від застосування штрафних санкцій, а посадових осіб - від притягнення до адміністративної відповідальності.

Джерело: Відділ масово-роз’яснювальної роботи та звернень громадян ДПА в Івано-Франківській області