друкувати


В.Анушкевичус зустрічався із групою працівників торговельної галузі

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2011-08-02 04:15:16

В п'ятницю 29 липня 2011 року міський голова п.В.Анушкевичус зустрівся із групою працівників торговельної галузі міста з нагоди їхнього професійного свята – Дня працівників торгівлі.

Під час зустрічі відбулась щира, невимушена розмова про здобутки, а також перспективи поліпшення торговельного обслуговування населення міста. Виступаючи перед присутніми міський голова зазначив, що на 1 липня поточного року торгівлю товарами народного споживання в місті здійснює 1483 магазини та 593 підприємства ресторанного господарства.

За останні шість років закріплена стійка, позитивна тенденція до збільшення розвитку споживчого ринку. Як наслідок загальний обсяг товарообороту в ці роки збільшився з 508,3 млн грн в 2004 році до 5670,6 млн грн в 2010 році або в 11,1 рази. Відчутні позитивні зміни відбулися в розвитку матеріально-технічної бази торгівлі: впроваджуються сучасні торговельні технології, створюються роздрібні торговельні підприємства, які за рівнем культури обслуговування покупців відповідають вимогам європейських стандартів, а також вітчизняні торговельні мережі, що здійснюють торгівлю під однією торговельною маркою, зростає тенденція щодо відкриття торговельних центрів з продажу продовольчої і непродовольчої групи товарів. Сьогодні в місті діє 43 торговельних центри. Разом з тим, зазначив очільник міста, є ще ряд застарілих малих архітектурних форм у місті, які не відповідають сучасним вимогам, зустрічаються випадки стихійної торгівлі на вулицях та інше.

Міський голова п.В.Анушкевичус також проінформував присутніх про те, що до 20 річниці Незалежності України в місті буде відкрито відділення дитячої поліклініки по вул.Хоткевича, станцію швидкої допомоги на вул.Тролейбусній що дасть можливість покращити обслуговування жителів мікрорайону Пасічна, а також плавальний басейн в дитячій лікарні з метою проведення відновлювально-реабілітаційних процедур із діточками.

Начальник відділу фірмової торгівлі ВАТ "Івано-Франківський хлібокомбінат" п.П.Маховна зазначила, що підприємство відчуває підвищений попит на продукцію яку виробляє, а тому їм необхідно відкрити додаткові торгові точки в місті і надіються на підтримку міської влади. Під час зустрічі оговорювались питання ремонту доріг, можливостей встановлення індивідуального опалення в квартирах, стану міської клінічної лікарні №1 що на вул.Матейка та ряд інших питань котрі хвилюють жителів міста.

Міський голова висловив щирі слова вдячності працівникам торговельної галузі за щоденну копітку працю, а 17 з них вручив грамоти, подяки та квіти.

Джерело: www.mvk.if.ua