друкувати


31 липня в Україні оголошено Днем жалоби

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2011-07-30 01:03:29

У зв'язку з двома аваріями на шахтах Донбасу, жертвами яких стали щонайменше 25 людей, президент Віктор Янукович оголосив 31 липня в Україні Днем жалоби.

Цього дня буде приспущено державний прапор України на будинках та спорудах органів влади, державних підприємств, інших організацій, закордонних дипломатичних та інших установ України, повідомила прес-служба глави держави.

Органам влади та іншим установам рекомендовано обмежити проведення розважально-концертних заходів, спортивних змагань, внести відповідні зміни до програм теле- та радіопередач.

Нагадаємо, в п'ятницю, 29 липня, сталося одразу дві великі аварії на українських шахтах.

На шахті "Суходольська-Східна" в Луганській області на глибині 915 м стався вибух. Загинули 18 гірників. Ще двох шахтарів з опіками доставлено до лікарні. Доля ще восьми залишаєтсья невідомою. Пошуково-рятувальні роботи тривають.

На поверхні шахти ім. В.М. Бажанова ДП "Макіїввугілля" у Макіївці сталося раптове обвалення 65-метрового баштового копру – пристрою для підйому-спуску людей та вантажу. В наземному стволі перебували, за попередньою інформацією, 15 осіб.

За останніми даними, семеро людей загинули, четверо постраждали, доля ще чотирьох - невідома.

Джерело: ТСН